Kogelstraat 32-34 - 9000 Gent
makerslab@deschuur.org

09 391 96 10

©2018 by De Schuur

Wie zijn wij

Een  bende makers die geloven in commons

filip.jpg

Ik ben al jaren labmanager en een vast gezicht bij Timelab. Mij kan je alles vragen over de machines en het reilen en zeilen van het makerslab.

Labmanager:

onderhoud machines

Filip D'Hoore

dennis.png

Samen met mijn companion Dries versterken we al een tijdje de groep labmanagers. Onze kracht en rol is branding en communicatie. Die vaardigheden zetten we graag in voor ons makerslab.

Labmanager:

Branding en communicatie

Dennis Lippens

Makerslab Schuur.jpg

Dries  is al even enthousiast als Dennis. Ze zijn dan ook collega-spelletjesmakers. Hun creativiteit prikkelt iedereen.

Labmanager:

Branding en communicatie

Dries de Geyter

20181228_123828_edited.jpg

Ondertussen ben ik al een ancien in Timelab. Ik bouwde mee aan verschillende projecten en zet me al jaren in als ambassadeur van onze plek. Sinds 2018 maak ik ook deel uit van de Raad van Bestuur van Timelab VZW.

Labmanager:

projectstarter, link RVB

Jeffrey Thielens

Van Looveren Joris.JPG

 

Labmanager:

Joris Van Looveren

Van den Berge Pieter-Jan.JPG

 

Labmanager:

Pieter-Jan Van den Berge

Thomas van Aken.JPG

 

Labmanager:

Thomas van Aken

Stefan Darwaj.jpg

 

Labmanager:

Stefan Darwaj

Cedric Delathauwer

 

Labmanager:

Cedric Delathauwer

De meesten van ons nemen ook een bepaalde afgelijnde rol op zich. Dit gaat van onderhoud over communicatie en evaluatie.

 

Twee keer per jaar komen we allemaal samen en evalueren we onze werking. We bespreken de aandachtspunten en vieren onze successen.

 

Ieder jaar opnieuw bekrachtigen we ons engagement naar de groep, maar indien ons leven naar andere wegen leidt, dan is dat ook het moment om rollen over te dragen en het einde van ons engagement te vieren.

We werken tot op heden binnen de werking van Timelab en onderzoeken de mogelijkheid volledig te verzelfstandigen. We stellen onszelf de ambitie om dit tegen eind 2020 te kunnen doen. Voorlopig kunnen we dus onder de veilige vleugels van Timelab experimenteren met dit organisatiemodel.

Alle infrastructuur is eigendom van Timelab vzw en bevindt zich in het gebouw van de Schuur, het stadsontwikkelingsproject van Timelab. Via deze werking krijgen we ondersteuning in hoe we ons zelfstandig organiseren. Om die transitie in goede banen te leiden werd er een medewerkers van Timelab aangeduid en kunnen we genieten van de kennis en begeleiding van de School of Commons, een ander project van Timelab in De Schuur. Al onze activiteiten kunnen we zo ook delen via de website van De Schuur waardoor we ons bereik aanzienlijk vergroten. 

We stellen een groep van 30 makers samen die samen het makerslab van Timelab delen. We hebben allemaal onze eigenheid en een set van vaardigheden die we binnenbrengen. Wat we delen is onze kennis maar ook onze open houding en bereidheid om elkaar te ondersteunen. We geloven in radicale gelijkwaardigheid en vellen geen oordeel over elkaar. Iedereen is welkom. We werken aan onze eigen projecten en af en toe zetten we een meer complex samenwerkingsproject of zot event op. We stellen samen een kalender met activiteiten op zodat nog meer mensen toegang krijgen tot het makerslab.

Thomas David.JPG

 

Labmanager:

Thomas David

Streulens Stefaan.JPG

 

Labmanager:

Stefaan Streulens

Nafzger Ralph.JPG

 

Labmanager:

Ralph Nafzger

Morreel Gert.JPG

 

Labmanager:

Gert Morreel

Louis Tardy.JPG

 

Labmanager:

Louis Tardy

Dhoore Michel.JPG

 

Labmanager:

Michel Dhoore

Sabrin Krifa.jpg

 

Labmanager:

Sabrin Krifa

bvw.png

 

Labmanager:

Bram Van Wichelen